Ştiri

Comunicate de presă
  • Filmele portugheze se văd la Iaşi

    Începe a doua ediţie a Zilelor Cinematografiei Portugheze la Iaşi. Casa de cultură "Mihai Ursachi" va fi gazda festivalului. Fiecare film va fi proiectat de 2 ori, de la ora 16 şi de la ora 18.

Programul festivalului

26 - 28 februarie 2010 - Casa de Cultură "Mihai Ursachi" Iaşi - orele 16 şi 18

26 februarie 2010 - Língua - Vidas em Português
Filmat în şase ţări: Portugalia, Mozambic, India, Brazilia, Franţa şi Japonia, documentarul prezintă viaţa cotidiană a unor personaje cunoscute şi a unor anonimi de pe cele 4 continente. Se construieşte astfel istoria limbii portugheze şi permanenţa sa în diferite culturi de pe planetă, unind astfel zei, melodii şi ritmuri. În călătoria sa, limba portugheză a fost reinventată de sute de ori colonizatori, imigranţi şi urmaşii acestora.

27 februarie 2010 - O Milagre Segundo Salomé
Filmul ne arată Portugalia anului 1917, agitată de apariţia Fecioarei la Fatima, martori fiind trei păstori. În centrul poveştii se află Salomé, o femeie de moravuri uşoare cu un statut special în cadrul casei de toleranţă care o găzduieşte, dar şi cu o altă calitate ciudată pentru situaţia ei: credinţa mărturisită în Fecioară.

28 februarie 2010 - Cinco dias, cinco noites
În Portugalia sfârşitului anilor ´40, André, un tânăr de 19 ani fuge din închisoare şi caută cea mai bună soluţie pentru a ieşi din ţară. Din Porto, i se alătură în această aventură un cunoscător al frontierelor, Lambaça, iar, din primul moment, antipatia dintre cei doi este evidentă. Nu vom afla motivele exacte pentru care André a fost închis, dar cert este că are în sânge mişcarea revoluţionară.