Filmele festivalului

Cu începere de la orele 16 şi 18

O Milagre Segundo Salomé

Miracolul după Salome - 27 februarie 2010 - 2 difuzări: ora 16 şi ora 18

Dramă, Portugalia, 2004, color, 97 min

Regizor: Mário Barroso
Actori: Nicolau Breyner, Ana Bandeira, Ricardo Pereira
Scenariul: după un roman de José Rodrigues Miguéis

Premii
Golden Globes Portugal - 2005 - Best Actor (Nicolau Breyner)
Nominalizat la Golden Globes Portugal – 2005 - Best Actor (Filipe Duarte) şi Best Film

Sinopsis
Filmul ne arată Portugalia anului 1917, agitată de apariţia Fecioarei la Fatima, martori fiind trei păstori. În centrul poveştii se află Salomé, o femeie de moravuri uşoare cu un statut special în cadrul casei de toleranţă care o găzduieşte, dar şi cu o altă calitate ciudată pentru situaţia ei: credinţa mărturisită în Fecioară.

Salomé intră în graţiile unui bancher care o invită să locuiască cu el, la moşie şi îi face intrarea în societatea bună printr-o petrecere selectă. Trecutul o urmăreşte însă pe femeie. Se îndrăgosteşte de un alt bărbat, iar locurile natale parcă o cheamă. O dată cu plimbarea pe dealurile copilăriei, Salomé devine involuntar personajul principal al unei noi apariţii miraculoase.

Filmul este construit pe baza romanului omonim al lui José Rodrigues Miguéis, fiind primul lung-metraj al lui Mário Barroso în calitate de regizor, acesta remarcându-se anterior în calitate de director de imagine. Tocmai de aceea, „Miracolul după Salome” reuşeşte să dea viaţă acelei epoci prin culori impresionante, imaginea având un rol important în film. Pe lângă acest aspect, povestea lasă lucruri nespuse, sau subînţelese, firul narativ fiind unul provocator prin conexiunile realizate între credinţa catolică şi statutul personajului principal.

Trailer